Zmarta – Fördelar och nackdelar

Med en mycket ”zmart” tjänst, rejäl marknadsföring och ett brett utbud har Zmarta etablerat sig som en av Sveriges mest kända lånförmedlare. Bakom varumärket står Freedom Finance som har mycket lång erfarenhet av lånemarknaden i Sverige.

Utöver att jämföra privatlån har Zmarta även tjänster som gör det enklare att hitta rätt kreditkort, sparkonto och försäkring. Det gör att företaget är bredast gällande tjänster som underlättar för den personliga ekonomin.

Låna 1.000-500.000kr

På flera punkter sticker Zmarta ut i jämförelse mot andra lånförmedlare. En punkt är vilka summor på lån som de förmedlar. Då de flesta andra har lägsta nivå på 5.000kr eller 10.000kr har Zmarta gått betydligt lägre. De erbjuder privatlån ner till enbart 1.000kr.

De har även den högsta nivån (som många andra har) på 500.000kr. Genom att de har den lägsta nivån som erbjuds av låneförmedlare i Sverige, samt den högsta nivån, så erbjuder de marknadens bredaste beloppsutbud.

Zmarta – Fördelar och nackdelar

Vad erbjuder de för ränta?

Vilken ränta som kommer att erbjudas beror helt på lånebelopp, amorteringstid och låntagarens personliga ekonomi. Men Zmarta skriver tydligt att den ”vanligaste” ränta de erbjuder ligger på ca 3% upp till ca 18%. I jämförelse ligger de på samma nivå som många andra lånförmedlare även om det finns vissa som kan erbjuda något lägre.

Här ska man komma ihåg att den ”lägsta räntan” som marknadsförs knappast är det vanligaste räntesatsen som ges. Att räkna med en räntesats på ca 5-10% är mer relevant.

Amorteringstid

Även på denna punkt får Zmarta riktigt bra betyg. De erbjuder amorteringstid på mellan 1 och 15 år. Det betyder att de även här är ”bäst i Sverige”. De är däremot inte ensamma om att erbjuda detta stora spann utan det är flera andra lånförmedlare som erbjuder samma nivå. Men med en delad första plats kan inte annat än högsta betyg ges. Detta då amorteringstiden även tydligt speglar den lånesummor som de erbjuder.

Samarbetar med banker

Zmarta jämför ca 20 banker. Det är vad som anges på hemsidan. Exakt vilka dessa är framgår däremot inte tydligt. Det går att se att de bland annat samarbetar med Ikano Bank, Forex Bank, Santander, Marginalen, Collector och Nordax. Men detta är inte ens hälften av alla de banker de samarbetar med.

På denna punkt skulle alltså Zmarta kunna förbättra sig. Det kan nämligen vara en fördel l för de som jämför lån att veta vilka banker som ingår i den jämförelsen som Zmarta genomför.

Överlag får Zmarta ett mycket gott betyg.