Freedom Finance – Fördelar och Nackdelar

Freedom Finance har erbjudit låneförmedling sedan 1999 och är därmed en av de låneförmedlarna med längst erfarenhet. De är en del av Zmarta Group där även låneförmedlaren Zmarta hittas. Det är däremot två olika tjänster med olika fördelar och nackdelar.

Låna 5000 kr – till 600 000 kr

Freedom Finance är en av de få låneförmedlarna som erbjuder så lågt belopp som 5000 kr och så högt belopp som 600 000 kr. Detta i likhet med Advisa. Många andra låneförmedlare erbjuder minsta belopp på 10 000 kr och högsta på 500 000 kr.

Det är visserligen små skillnader och de flesta tecknar ändå ett lån inom spannet 10-500 000 kr. Men när det bara är små detaljer som skiljer låneförmedlarna åt får man se på dessa för att avgöra vilken som är bäst. Här får alltså Freedom Finance högsta betyg.

Vad erbjuder de för ränta?

Vad erbjuder de för ränta?

Freedom Finance presenterar räntenivån och kostnaden för lånet på ett perfekt sätt. Det är få som visar detta lika bra för låntagaren. På hemsidan står det att räntan vanligtvis hamnar på mellan 3,54% och 18,15 %. Det går alltså att få högre ränta men de flesta hamnar inom detta spann. Den effektiva räntan blir i dessa fall 3,60% – 19,74 %.

Det är bra att de presenterar räntan tydligt men deras främsta fördel är att de även visar lånets totalkostnad. Detta är nämligen något som få låneförmedlare gör redan i låneansökan.

Om en person går in på deras hemsidan och exempelvis anger att lånet ska vara på 200 000 kr och återbetalning under 10 år anges att månadskostnaden kan bli 2197kr. Detta utifrån att man får räntenivån på 5,93 % (effektiv ränta). Det som även framgår är att personen under denna period kommer betalat 63 686 kr i ränta.

Många låneförmedlare presenterar räntenivå men inte vad det egentligen kostar. Allt för få konsumenter inser att man betalar över 60 000 i ränta på ett lån som ovan. Det enda man ser är månadsbetalningen. Stort plus till Freedom Finance på denna punkt.

Amorteringstid

Amorteringstiden som erbjuds är 1 år upp till 15 år. Här ligger Freedom Finance bland de bästa låneförmedlarna. Samtidigt är det relativt vanligt att denna möjlighet ges. Ett flertal andra låneförmedlare erbjuder samma amorteringstid.

Samarbetar med banker

Längst ner på startsidan finns bilder på några av de långivare som Freedom Finance samarbetar med. Genom att klicka på ”långivare” får man en lista på samtliga samarbetande banker. Ett stort utbud av allt från SEB (storbank) till CashBuddy (Årsränta på ca 30%)

Sammantaget får Freedom Finance gott betyg. Detta inte minst genom att de presenterar ränta och lånets totalkostnad så tydligt.