Lendo – Fördelar och nackdelar

Lendo är kanske Sveriges mest kända lånförmedlare. De var ett av de första företagen ut på denna marknad och har stadigt haft en stor marknadsandel gällande lånförmedling. Men med åren har flera konkurrenter på allvar börjat slagits om kunderna och på vissa punkter har de även gått om Lendo.

Här presenteras några av företagets fördelar och nackdelar (uppdaterad 2017)

Låna 10.000kr till 500.000kr

Det är få som behöver ha privatlån på under 10.000kr. Finns behovet enbart på 7000kr kan man alltid låna 10.000kr och sedan återbetala någon tusenlapp direkt.

Gällande högsta nivå är det däremot inte lika bra. Både Zmarta och Freedom Finance erbjuder lånesummor på upp till 500.000kr. De som vill låna stora belopp kan alltså gå från Lendo och istället titta in hos dess konkurrenter. – Uppdatering: Nu erbjuder även Lendo lån upp till 500.000kr!

Högt betyg i jämförelse

I en fördjupad recension av Lendo får låneförmedlaren 4,5 av 5 poäng vilket i jämförelsen ger dem andraplatsen där 19 olika låneförmedlare recenserats och jämförts.

  • Ränta 4/5

Med ett stort antal samarbetande banker kan Lendo erbjuda en låg ”lägsta nivå” på räntan. Däremot finns det några få låneförmedlare som kan erbjuda lite lägre nivå. Detta är däremot enbart lånens lägsta räntenivå och säger inget kring vilken nivå som du egentligen får vid en ansökan.

  • Beviljandegrad 5/5

Med låga grundläggande krav kan de flesta ansöka om lån och minst få ett lånealternativ vid ansökan via Lendo.

  • Kundservice 5/5

Lendo har mycket god tillgänglighet på sin kundservice. Detta med mail, telefon, chat, Facebook m.m. Dessutom kan de nås på helger vilket inte gäller för alla låneförmedlare.

  • Kundomdömen 5/5

Ett betyg som grundar sig på de omdömen som konsumenter gett på webbplatsen.

  • Helhetsintryck 5/5

Enkel och smidig hemsida att hitta rätt information på. De lyfter upp funktioner och presenterar information på ett tydligt och enkelt sätt.

  • Slutbetyg 4,5/5

Det slutgiltiga betyget i denna fördjupade recensionen av låneförmedlaren. Ett betyg som därmed lägger dem bland de allra bästa låneförmedlarna i Sverige.

Vad erbjuder de för ränta?

På Lendos hemsida är det svårt att se hur låg den lägsta ränta som går att få är. Det står ett exempel där räntan är på 5,5% (effektiv). Men till stor sannolikhet kan de erbjuda lägre ränta än så. Då ränta är vad de flesta först och främst fokuserar på i val av långivare är det svagt av Lendo att inte deras räntespann syns tydligare.

Många andra lånförmedlare visar mycket tydligt på sina hemsidor vilken procentsats som man lägst kan få hos dem. På denna punkt ligger Lendo efter sina konkurrenter.

Amorteringstid

Lendo erbjuder låntagarna att välja mellan att betala av lånet på 1 år och sedan upp till 15 år. Det finns några andra lånförmedlare som även har detta stora spann men ingen som har bättre. Därmed är Lendo en av de som är ”bäst i klassen” på denna punkt.

Samarbetar med banker

De som följt Lendos utveckling har sett att antalet banker (och vilka banker) som Lendo samarbetar med har förändrats över åren. Detta oftast till dess fördel. År 2016 hade Lendo samarbete med 18 banker vilket är mycket bra. Det fanns konkurrenter som jämförde ”20-tal” banker men Lendo är ändå bäst på denna punkt. Orsaken är att de är helt tydliga med vilka banker detta är.

På Lendos hemsida kan man se vilka banker som samarbetar med företaget. Alla 18 alltså. Detta är något unikt gällande lånförmedlare. Det är ytterst få (Compricer gör det också) som visar upp samtliga samarbetspartners.

Lendo kan rekommenderas så länge som inte lånesumman ska vara under 10.000kr eller över 500.000kr. Hade de även varit tydligare med räntesats hade de fått en stark rekommendation.

Kommentarer inaktiverade.